Yritystoiminnan ABC
Yrittäjäominaisuudet

Yritystoiminnan ABC

Jotta oma yritystoiminta olisi kannattavaa, tulee yrittäjän pitää huolta monista asioista. Näitä asioita riittäisi varmasti aakkosten jokaiselle kirjaimelle, mutta aloitetaan A:sta, B:stä ja C:stä!

A: Yritysidea

Yritysidea on yritystoiminnan perusta. Sen suunnitteluun ja viilaamiseen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota! Kirjoita suunnitelma ylös ja näytä se alueesi yritysneuvojalle, jonka kanssa voitte vielä arvioida ja jatkojalostaa ideaasi.

Hyvä vinkki yritysidean suunnitteluun on seurata, mitä muut alan konkarit tekevät. Millaisia palveluita he tarjoavat ja mitkä ovat heidän valttikorttinsa? Jos aiot perustaa kiinteistönvälitysalan yrityksen, tutustu sivustoon https://blok.ai/ ja saat hyviä vinkkejä siitä, miltä moderni kiinteistönvälitys näyttää tänä päivänä. Sivusto on hyödyllinen siinäkin vaiheessa, kun etsit yrityksellesi sopivia toimitiloja. Tällöin voit kokeilla käytännössä, kuinka tehokkaasti yritys laittaa toimeksiannon käytäntöön.

B: Rahoitus

Ilman rahoitusta yritystoiminta ei tietystikään ole mahdollista ja kannattavan yrityksen pyörittäminen vaatii yleensä myös rahaa. Pohdi siis jo etukäteen ennen yritystoiminnan aloittamista, kuinka aiot hoitaa toiminnan rahoittamisen. Myös tähän kysymykseen voit saada vinkkejä paikalliselta yritysneuvojalta. Osa yrittäjistä saa esimerkiksi starttirahaa yritystoiminnan alkuvaiheessa. Raha ei ole suuri, mutta voi auttaa yrittäjän omassa toimeentulossa siinä vaiheessa, kun yrityksen kassaan ei välttämättä vielä virtaa rahaa.

C: Oma jaksaminen

Yrittäjän on erittäin tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta , sillä loppuunpalanut yrittäjä tekee helposti huonoja, jopa katastrofaalisia päätöksiä. Suomessa on aivan liikaa loppuunpalaneita yrittäjiä, joten pidä huolta siitä, ettet päädy heidän joukkoonsa!