Digitaaliset palvelut kiihdyttävät startup-yritysten kehitystä
Yrittäjäominaisuudet

Digitaaliset palvelut kiihdyttävät startup-yritysten kehitystä

Startup-yrityksiä on perustettu paljon viime vuosina. Joidenkin mielestä tämä on jopa muodikasta ja yrittäminen nähdään hyvänä vaihtoehtona perinteiselle työlle. Vielä joitain vuosikymmeniä sitten oman yrityksen perustaminen oli varsin työlästä, ja silloin piti tietää ja hoitaa monia paperitöitä, joita yrityksen pyörittämiseen liittyy. Moni ei jaksanut alkaa perehtymään kaikkeen ja niinpä yrityksen perustaminen ei tuntunut ajankohtaiselta.

Erilaisia digitaalisia palveluita

Nykyisin on kuitenkin tarjolla monia digitaalisia palveluita, joilla omaa yritystä voi pyörittää varsin helposti ja pienellä vaivalla. Useat perinteiset toiminnot ovat siirtyneet paperilta digitaaliseen muotoon, ja niinpä monella yrittäjällä säästyy aikaa varsinaiseen työntekoon paperisodan sijaan. Joku voisi ajatella, että tällaiset palvelut ovat varmasti kalliita ja vain isommilla yrityksillä on niihin varaa. Tämäkään ei enää nykypäivänä pidä paikkansa, sillä monien digitaalisten palveluiden hinnoittelu on skaalautuvaa. Aloittelevalle yrittäjälle tai startup-yritykselle hinnat voivat olla todella alhaiset ja alkuun pääsee aivan pienellä panostuksella. Jos ja kun liiketoiminta sitten kasvaa, niin hinnoittelu voi muuttua sen mukaan, esimerkiksi käyttäjämäärien mukaan.

Esimerkiksi sähköinen allekirjoitus on jo todella monen yrityksen käytössä ja se säästääkin sekä aikaa, rahaa, että luontoa. Voit käyttää Scrivea sähköiseen allekirjoitukseen sopimuksissa. Se on suosittu palvelu, jonka saa käyttöön hyvin pienellä vaivalla. Sen jälkeen ei tarvitse enää tulostaa tai lähetellä sopimuksia edestakaisin, vaan vastaanottaja voi kuitata sopimuksen sähköisesti. Aikaa säästyy valtavasti, mutta sen lisäksi se on myös ympäristöystävällinen tapa toimittaa ja allekirjoittaa sopimuksia. Paperia säästyy isot kasat.

Yritykset allekirjoittavat yleensä useita sopimuksia eri toimijoiden kanssa, joten jos koko prosessi on digitalisoitu, niin rahaa säästyy todella paljon. Digitaalisesti allekirjoitettuja sopimuksia ei myöskään ole tarve tulostaa mihinkään talteen, vaan ne voidaan vain tallentaa johonkin turvalliseen pilvipalveluun, jossa ne ovat aina saatavilla.

Myös varsinaisten sopimusten generointiin on saatavilla digitaalisia työkaluja. Enää koko sopimusta ei siis tarvitse kirjoittaa alusta loppuun asti, vaan voidaan käyttää jotain valmiita pohjia, johon otetaan data suoraan jostain järjestelmästä.