Aloita uusi bisnes kotoa käsin
Yrittäjäominaisuudet

Aloita uusi bisnes kotoa käsin

Koska korona on aiheuttanut monien lomauttamisen tai jopa työttömäksi jäämisen, ovat ihmiset alkaneet kehittämään uusia toimeentulon muotoja. Kotoa käsin työskenteleminen on yksi suosituimmista. Tällä hetkellä uusia, pieniä yrityksiä perustetaan niin Suomessa kuin maailmalla. Pienen, ilman toimitilaa toimivan yrityksen perustaminen on helppoa. Vähimmillään se tarkoittaa sitä, että yritystä varten tarvitaan pelkästään tietokone, nettiyhteys ja puhelin. Tietokonetta ja puhelintakaan ei tarvitse ostaa uutena, vaan menoissa voi säästää ostamalla käytetyt laitteet. Esimerkiksi käytetty macbook pro 15 toimii aivan yhtä hyvin kuin uusikin.

Uutta yritystä varten on mahdollista hakea starttirahaa tai lainaa. Näin kaikki yritykset kulut ja yrittäjän oma toimeentulo saadaan turvattua. Yrittäjän taival voi nimittäin alkuun olla haastava. Tuloja ei välttämättä tule ollenkaan ensimmäisten kuukausien aikana, joten tukea on haettava. Siitäkin huolimatta yrittäjän kannattaa kuitenkin jatkaa sitkeästi eteenpäin, sillä parhaimmillaan yrittäminen tuo mukavan tulotason.

Kotoa tehtävät työt

Kotoa käsin voi tehdä vaikka mitä töitä. Suosituimpia ovat erilaiset sosiaaliseen mediaan liittyvät työt. Tänä päivänä sosiaalista mediaa käytetään markkinointitarkoituksiin. Omaa sosiaalisen median osaamistaan voi siis tarjota yritysten käyttöön. Yritykset maksavat Instagram- ja Facebook-tilien päivittämisestä ja seuraajamäärien kasvattamisesta. Sen lisäksi myös yritysten nettisivuilta voi löytyä blogi, jota halutaan päivittää säännöllisesti.

Kotoa tehtäviä töitä ovat myös erilaiset käännökset. Käännöksiä voi tehdä joko korkeakoulututkinnon suorittanut kääntäjä tai kääntäjä, joka on muuten hankkinut sopivan taitotason kääntämässään kielessä.

Mahdollisuuksia on siis monia, joten aloittelevan yrittäjän tulee olla itse aktiivinen ja pyrkiä löytämään asiakkaita ja töitä itselleen.