Pidä huolta omasta jaksamisestasi!
Vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle

Pidä huolta omasta jaksamisestasi!

Monet yrittäjät ja etenkin aloittelevat sellaiset tekevät työtä lähes aamusta iltaan saadakseen toimintansa kannattamaan. Toisinaan onkin tärkeää muistaa pitää huolta myös omasta itsestä sekä omasta jaksamisesta. Etenkin yksinyrittäjänä oma jaksamisesi on äärimmäisen tärkeää, sillä olet itse oman yrityksesi ainoa työntekijä. Ellet sinä jaksa, ei yrityksesikään jaksa.

Huolehdi työterveyshuoltosi kuntoon

Tiesitkö, että myös yksityisyrittäjä voi hankkia itselleen työterveyshuollon? Tämä on asia, joka kannaatta pistää kuntoon ja jota kannattaa hyödyntää aina tarpeen mukaan. On tärkeää, että terveydenhuollon asiantuntija seuraa terveytesi tilaa, sillä yritystoiminnan aloittaminen ja pyörittäminen saattaa aiheuttaa jopa liiallista stressiä, joka voi vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi.

Pidä välillä ansaittuja taukoja

Vaikka aloittelevasta yrittäjästä saattaakin tuntua, että töitä on tehtävä 24 tuntia vuorokaudessa 24/7, niin välillä on tärkeää pitää myös ansaittuja taukoja, jotta jaksaisit jatkaa työn painamista, pysyisit virkeänä ja myös nauttisit yrittäjyydestäsi. Lähde vaikkapa mökille, jos mökkiympäristö on se, jossa nautit olostasi ja osaat heittää arjen huolet ja haasteet hetkeksi syrjään. Tai lähde vaikka metsäretkelle, sillä metsässä liikkuminen tunnetusti vähentää stressiä. Tee toisinaan sitä, mistä nautit, sillä olet todella sen ansainnut. Pitkällä aikavälillä tästä on hyötyä myös yrityksesi kannalta, sillä hyvinvoiva yrittäjä auttaa luomaan hyvinvoivaa ja menestyvää yritystoimintaa.