Millaisia ominaisuuksia yrittäjältä vaaditaan?
Yrittäjäominaisuudet

Millaisia ominaisuuksia yrittäjältä vaaditaan?

Pärjätäksesi yrittäjänä sinulta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia. Puhutaan jopa yrittäjäominaisuuksista, joiden puuttumista tai löytymistä on hyvä arvioida omalta kohdalta rehellisesti jo ennen yritystoiminnan aloittamista. Kerromme tässä artikkelissa muutamista näistä ominaisuuksista.

Itseluottamus on kaiken a ja o

Jotta voisit pärjätä yrittäjänä ja viihtyä tässä asemassa, tulee sinulla olla riittävästi itseluottamusta. Itseluottamuksen voidaan jopa sanoa olevan yrittäjyydessä kaiken a ja o. Voidaan nimittäin kysyä, että ellet sinä itse luota itseesi, miten kukaan muukaan voisi niin tehdä? Kuinka yhteistyökumppanisi voisivat sinuun luottaa, puhumattakaan asiakkaistasi? Kun luotat itseesi ja yritysideaasi, hehkut tätä uskoa ja välität sitä lähes huomaamattasi myös muihin. Toisaalta on hyvä muistaa, että itseluottamuksen tulee pysyä realistisissa rajoissa eikä itsestään saa luulla liikoja. Ei kannata esimerkiksi ehdoin tahdoin pyrkiä tekemään sellaisia yrittäjyyteen kuuluvia asioita itse, joita ei hallitse. Esimerkiksi kirjanpito kannattaa suosiolla jättää ammattilaisen haltuun, ellei se tunnu omimmalta tehtävältä etkä ole hyvä lukujen kanssa. Näin säästät hermojasi ja sinulle jää enemmän aikaa tehdä juuri sitä mitä itse osaat.

Sinnikkyyttä tarvitaan

Sinnikkyys ja periksiantamattomuus ovat erittäin tarpeellisia ominaisuuksia silloin, kun päätät lähteä yrittäjän tielle. Menestyvää yritystä ei pistetä pystyyn hetkessä, vaan sen perustaminen vaatii kärjistetysti sanottuna verta, hikeä ja kyyneleitä. Ensimmäisten vastoinkäymisten kohdalla ei saa antaa periksi, vaan omaan yritysideaan on uskottava silloinkin, kun muut eivät siihen välttämättä usko.

Luovuus kunniaan!

Menestyneet yrittäjät ovat usein monin tavoin luovia. He osaavat ajatella niin sanotusti laatikon ulkopuolelle ja rohkenevat kokeilla uusia asioita. Monesti koko heidän yritysideansa on luova ja syntynyt selkeästi yrittäjän uskallettua ajatella boksin ulkopuoella. Yrittäjälle on tärkeää, että hän kykenee tuottamaan jotakin uutta ja uudistumaan tarvittaessa. Usein sanotaan, ettei vierivä kivi sammaloidu ja voidaankin sanoa myös, ettei luova yrittäjä jää paikoilleen makaamaan, vaan kokeilee rohkeasti uusia asioita ja lähestymistapoja.