Oletko riittävän päättäväinen yrittäjäksi?
Yrittäjäominaisuudet

Oletko riittävän päättäväinen yrittäjäksi?

Toisinaan yritystoiminta saattaa tuntua siltä, että lyöt toistuvasti päätäsi seinään. Mutkia saattaa tulla matkan varrella vastaan useita, samoin kuin kinkkisiä ylämäkiäkin. Tällöin päättäväisyytesi on lujilla. Onkin hyvä pohtia jo etukäteen ennen yrityksen perustamista, oletko varmasti riittävän päättäväinen selviytymään yrittäjää vastaan tulevista karikoista, ettet löisi hanskoja naulaan heti ensimmäisten haasteiden tullessa vastaan.

Oletko luonteeltasi sinnikäs?

Yrittäminen vaatii reipasta sinnikkyyttä sekä rohkeutta yrittää ja kokeilla uusia asioita. Meitä suomalaisia kuvaillaan usein erityisen sisukkaaksi kansaksi, joten meiltä monelta löytyy sisua kuin pienestä kylästä. Toisaalta asioiden tekeminen toistuvasti hampaat irvessä eteenpäin sisukkaasti puurtaen ei välttämättä ole sekään ole pitkällä aikavälillä terve valinta. Tästä pääsemmekin seuraavaan kohtaan, jota jokaisen yrittäjäksi aikovan kannattaa pohtia ja tämä kohta on oman stressinsietokyvyn arvioiminen.

Onko stressinsietokykysi riittävä?

Sinnikäs yrittäminen vaatii melkoista stressinsietokykyä. Eteen saattaa tulla sellaisiakin tilanteita, joita et olisi voinut etukäteen millään kuvitella. Tällöin stressinsietokykysi on koetuksella. Valitettavan moni yrittäjä on kokenut loppuunpalamisen eli burn outin jossakin sinnikkään puurtamisen ja valtavan stressin välimaastossa ja loppuunpalamisen hälytysmerkit kannattaakin ottaa tosissaan ja omasta itsestä on muistettava pitää huolta. Riittävä lepo ja riittävät tauot työnteosta tulevat tarpeeseen myös yrittäjälle, vaikka mielessä kuinka takoisivat ne kaikki työt, jotka vielä pitäisi saada tehdyiksi.