Hyvä somemarkkinoija voi lyödä leiville
Yritysideoita

Hyvä somemarkkinoija voi lyödä leiville

Jos olet hyvä somemarkkinoija, kannattaa sinun harkita taitojesi myymistä myös muiden käyttöön. Potentiaalisia asiakkaita voivat olla esimerkiksi toiset yrittäjät. Nykyisin somessa mainostetaan paljon ja se on tehokas markkinointikanava. Kaikilla yrittäjillä ei kuitenkaan ole aikaa tai taitoa ottaa somemaailmasta kaikkea mahdollista irti. Tässä onkin sauma sellaiselle someosaajalle, joka viettää mielellään aikaa somessa ja joka tietää mitä tekee ja mikä somessa toimii.

Somemarkkinointi vaatii aivan tietynlaista markkinointisilmää

Vaikka somessa jaettava sisältö saattaa vaikuttaa kevyeltä hömpältä on hyvä muistaa, että somemarkkinointi vaatii aivan omanlaistaan markkinointisilmää ja että kyseessä on eittämättä taitolaji. Jos omaat tällaista markkinointisilmää ja teet mielelläsi somemarkkinointia, voit lyödä itsesi leiville tekemällä juuri sitä mistä tykkäät.

Mistä löydän asiakkaita?

Somemarkkinoija löytää asiakkaita mistäpä muualtakaan kuin somesta. Jos omat sometilisi vaikuttavat kiinnostavilta saattavat somemarkkinoinnista kiinnostuneet yritykset nähdä potentiaalisi. Voit myös ilmoittaa sometileilläsi tarjoavasi somemarkkinointiin liittyviä palveluita. Jos käytät tätä taktiikkaa, muista, että omat sometilisi ovat käyntikorttisi. Älä postaa niissä harkitsemattomia postauksia ja pidä huolta, että esimerkiksi Instagram-feedisi näyttää siistiltä, kiinnostavalta ja ammattimaiselta. Tämä koskee yrityksesi tilien lisäksi myös henkilökohtaisia tilejäsi, sillä asiakkaasi saattavat löytää myös ne ja ne jos mitkä kertovat juuri sinusta.

Netistä löytyy myös alustoja ja portaaleja, joiden kautta somemarkkinointityöt ja -tekijät kohtaavat. Esimerkiksi UpWork on tällainen portaali. Luo valitsemiisi portaaleihin profiili, jossa kerrot mahdollisimman tarkasti osaamisestasi, kokemuksestasi ja mahdollisesta koulutuksestasi. Valitse profiiliin hyvä profiilikuva, jossa näytät ammattilaiselta. Liitä mukaan hyviä työnäytteitä, jotka todistavat osaamisestasi. Kerro millaista työtä etsit ja millaisella aikataululla olet käytettävissä.

Somemarkkinointi on usein ajasta ja paikasta riippumatonta työtä

Jos päätät työllistää itsesi yrittäjänä somemarkkinoinnin parissa, kannattaa muistaa, että tätä työtä voi usein tehdä ajasta ja paikasta riippumattomasti, sillä toimit verkon kautta. Tämä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Ehkä voit työskennellä sellaisesta maasta käsin, jossa elinkustannukset ovat huomattavasti matalammat kuin Suomessa? Tällöin voit joko tehdä tavallista vähemmän työtä ja nauttia näin tavallista runsaammasta vapaa-ajasta tai tehdä jopa tavallista enemmän töitä ja kerätä alhaisten elinkustannusten ansiosta samalla mukavat säästöt, joita voit käyttää vaikkapa pesämunana jotakin isompaa hankintaa varten tai säästää tulevaisuuden eläkepäiviä varten.

Moni haaveilee taloudellisesta riippumattomuudesta, jonka saavuttaminen on tällaisen ratkaisun ansiosta kenties askeleen aikaisempaa lähempänä. Ei olekaan ihme, että yhä useampi toivoo voivansa tehdä työtä, joka ei ole riippuvainen ajasta taikka paikasta. Miltä siis tuntuisi, jos voisit napsauttaa koneesi auki palmupuun alla auringon paahtaessa täydeltä terältä sillä välin kun Suomessa sataisi räntää ja olisi kylmä?