Voinko tehdä itselleni mieleisestä harrastuksesta työn?
Yrittäjäominaisuudet

Voinko tehdä itselleni mieleisestä harrastuksesta työn?

Vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen on kyllä. Tai ainakin tätä vaihtoehtoa kannattaa pohtia monelta kantilta. Usein sellaisen liikeidean varaan rakennettu yritysidea toimii loistavasti, johon yrittäjä itse suhtautuu intohimoisesti. Tällöin nimittäin yrittäjästä hehkuu sellaista itsevarmuutta ja tietämystä, jota on vaikea saavuttaa alalla, joka ei tunnu ihan niin omalta.

[IMAGE=e29b1HfRGN4G.jpg]

Intohimona lastenvaatteet

[IMAGE=cHfCP3b6iSoM.jpg]

Esimerkiksi monen kotiäidin intohimona ovat lastenvaatteet ja tämän intohimon ympärille on melko helppo rakentaa oma yritysidea. Ehkäpä voisit tarjota muillekin äideille oman verkkokauppasi kautta juuri niitä lastenvaatemerkkejä, joista itse pidät kaikista eniten, ja joita olet löytänyt esimerkiksi ulkomailta?

Tai ehkäpä voisit luoda aivan oman lastenvaatemerkin, jossa korostuisi vaikkapa vaatteiden eettinen valmistus? Mahdollisuuksia on monia, mutta näitä vaihtoehtoja kannattaa lähteä pohtimaan yrittäjän näkökulmasta käsin, ja ottaa heti alkuvaiheessa yhteyttä asiantuntevaan yritysneuvojaan. Tiesithän, että jokaisella suomalaisella on oikeus saada maksutonta yritysneuvontaa oman yrityksen perustamiseen liittyvien pohdintojen tueksi?

Yritysneuvojan tavatessasi voit keskustella siitä, kuinka kannattavalta yritysideasi vaikuttaa. Kilpailu esimerkiksi lastenvaatemarkkinoilla on kovaa, mutta jos olet sinnikäs, voit onnistua hankkimaan itsellesi ainakin pieniä lisätuloja. Olemalla luova, voit myös onnistua löytämään tältä kovin kilpaillulta alalta aivan uudenlaisen markkinaraon, sekä tarjoamaan sellaisia tuotteita ja palveluita, joita ei vielä Suomen markkinoilta juurikaan löydy.

Intohimona eläimet

Moni suomalainen on hulluna lemmikkieläimiin. Tässä voisikin olla myös markkinarako omalle yritystoiminnalle. Jos sinulla on lemmikeillesi esimerkiksi Instagram-tili, joka on kerännyt suuren määrän yleisöä, voisit kenties tehdä tätä kautta pienimuotoista myyntiä, joka liittyy läheisesti samaan aiheeseen. Ehkäpä voisit myydä vaikkapa lemmikkieläintarvikkeita, kuten kissojen kantoreppuja tai kauniita kaulapantoja? Tai ehkäpä voisit myydä T-paitoja, jotka on suunnattu toisille kissa- tai koirafaneille, ja jotka suunnittelet itse erityisesti tähän tarkoitukseen luotujen näppärien työkalujen avulla?

Lemmikit tarvitsevat myös lomahoitoa omistajien lomien aikaan. Ehkäpä yritysideasi voisi liittyä tähän? Laita pystyyn vaikkapa hoitorinki, joka hoitaa lomailevien kissanomistajien kissoja suoraan näiden omissa kodeissa, tai perusta oma kissa- tai koirahoitola. Myös pieneläinten lomahoito voi lyödä leiville. Jos osaat valokuvata, kokeile yhdistää nämä kaksi intohimoasi, ja tarjoa lemmikinomistajille mahdollisuutta otattaa persoonallisia ja laadukkaita kuvia rakkaista lemmikeistään.

Myös rotukissojen tai -koirien kasvattaminen voi tuoda yrittäjälle pieniä tuloja, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että eläinten eettinen kasvattaminen ei ole mikään rahasampo. Ja eläinrakas henkilö haluaa kasvattaa eläimiä nimenomaan mahdollisimman eettisellä tavalla! Hänelle on tärkeää ja suorastaan kunnia-asia, että hänen kasvattamansa eläimet ovat terveitä ja että niiden hyvinvoinnista huolehditaan optimaalisella tavalla.

Myös eläinrakas lemmikinostaja haluaa varmistua siitä, ettei hänen ostamansa lemmikki ole peräisin pentutehtaalta, vaan luotettavalta kasvattajalta, jolle eläinten eettinen kasvattaminen on sydämen asia. Aidosti eläinrakas koiran- tai kissanostaja kiertää pentutehtaat kaukaa eikä anna edullisten hintojen houkutella itseään hankkimaan eläintä epäilyttävältä kasvattajalta, joka on kasvattanut eläimet lähinnä rahankiilto silmissä.

Myös eläintenhoitoon, kasvatukseen tai eläintarvikkeiden myyntiin liittyvistä yritysideoista kannattaa keskustella yritysneuvojan kanssa, ja hänen vinkkejään ja asiantuntemustaan kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Häneltä voi kysellä esimerkiksi rahoitukseen liittyviä mahdollisuuksia, ja hänen kanssaan voitte laskea, onko yritykselläsi menestymismahdollisuuksia.