Huolehdi markkinointisi kuntoon!
Vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle

Huolehdi markkinointisi kuntoon!

Perustettuasi yrityksen sinun on tärkeää huolehtia sen markkinointi kuntoon. Muutoin sinun on vaikea saada asiakkaita, sillä eihän kukaan edes tiedä sinusta ja tarjoamistasi palveluista tai tuotteista. Mainonnan ja markkinoinnin merkitystä ei siis tule koskaan aliarvioida!

Hyödynnä somea

Some on nykyajan viidakkorumpu, joka rummuttaa tietoa yrityksistä laajalle yleisölle kustannustehokkaasti ja nopeasti. Hyödynnä siis somea rohkeasti ja monipuolisesti. Avaa yrityksellesi ainakin Facebook-tili, jonka kautta voit luoda yrityksellesi verkostoa ja mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi. Myös esimerkiksi Instagram toimii monen yrityksen kohdalla, etenkin, jos olet visuaalisesti lahjakas ja jos myymäsi tuotteet tai palvelut näyttävät kuvissa hyviltä. Jos myyt vaikkapa hiihto-opetusta, jaa somessa kauniita kuvia hiihtoretkistä ja vaikkapa evästauoista kauniin luonnon keskellä. Pyri luomaan hiihtoretkistä mahdollisimman houkutteleva kuva.

Jätä markkinointi tarvittaessa ammattilaisen käsiin

Tarvittaessa markkinointi on hyvä jättää ammattilaisen harteille. Kilpailu on nykyisin lähes alalla kuin alalla kovaa ja hyvä markkinoija voi auttaa sinua brändäämään tuotteesi tai palvelusi siten, että erotut joukosta ja luot potentiaalisille asiakkaillesi positiivisia mielikuvia. Valitse markkinoija, joka ymmärtää yrityksesi vision ja joka osaa huomioida tarpeesi sekä tavoitteesi. Kun tavoittelette samoja asioita, on yhteisen sävelen löytäminen helpompaa kuin sellaisen markkinoijan kanssa, jolle visiosi on epäselvä tai joka ei tunne toimialaasi.