Pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset: Uskaltaako niitä käyttää?
Yrittäjäominaisuudet

Pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset: Uskaltaako niitä käyttää?

Pankkilainan kilpailuttamisesta puhutaan paljon. Olet saattanut kuulla siitä kaverilta, nähnyt mainoksia televisiossa tai sosiaalisessa mediassa tai harkinnut jopa itse sellaisen käyttämistä. Pankkilainan kilpailuttamiseen liittyviä palveluita tarjoavia yrityksiä onkin syntynyt markkinoille jo tusinan verran. Jokainen näistä yrityksistä lupaa löytää sinulle kaikkein edullisimman lainan. Mutta millainen idea näiden yritysten takana piilee ja onko niistä todellisuudessa etua kuluttajan kannalta?

Pankkilainan kilpailuttaminen verkossa

Suunnittelitpa sitten uuden pankkilainan ottamista vaikkapa auton ostoa, kesämökin remontointia, lomamatkan varaamista tai mitä tahansa muuta suurempaa hankintaa varten, on suositeltavaa, että teet asiasta hieman taustatutkimusta ennen lainasopimuksen kirjoittamista. Vaikka moni lähtee automaattisesti hakemaan lainaa omasta pankista, tämän ei kuitenkaan tulisi olla ainoa vaihtoehto, sillä se, että olet tietyn pankin asiakas, ei automaattisesti takaa sitä, että saat omasta pankista aina kaikkein edullisinta lainaa.

On kuitenkin totta, että pankkeja ja rahoituslaitoksia löytyy tänä päivänä markkinoilta pilvin pimein. Jos lainahakemuksen täyttämiseen ja lainaehtojen neuvotteluun saattaa omassa pankissa mennä jo useampi päivä, entäs sitten, jos sama urakka täytyisi tehdä vielä kymmeneen muuhun pankkiin ja rahoituslaitokseen?

Tämä markkinarako on synnyttänyt verkkoon uudenlaisia lainapalveluita, jotka ovat erikoistuneet lainojen kilpailuttamiseen. Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttajana voit kilpailuttaa useamman eri pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset keskenään. Lainojen kilpailuttamisella on yksi tärkeä päämäärä; löytää vaihtoehtojen joukosta juuri se pankki, joka tarjoaa sinulle kaikkein edullisimmalla korolla varustettua lainaa.

Ovatko pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset luotettavia?

Kun puhutaan rahasta, luottamus nousee aina esille. Kynnys lainan hakemiseksi omasta pankista voikin olla todella pieni, sillä olethan ollut kyseisen pankin asiakkaana varmasti jo useita vuosia. Samalla on kuitenkin syytä pitää mielessä, että markkinoilta löytyy lukuisia muitakin pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka noudattavat oman pankkisi tapaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Finanssivalvonnan alaisia määräyksiä ja velvoitteita. Jokaisen Suomessa lainapalveluita tarjoavan yrityksen on siis toisin sanoen sitouduttava noudattamaan samoja lakeja ja säädöksiä.

Pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset eivät kuitenkaan itse myönnä lainaa. Tämäntyyppisten palveluiden tehtävänä on kilpailuttaa yhteistyökumppaniensa lainatarjoukset ja tarjota sinulle niistä edullisinta. Saat kilpailutuksen kautta useampia lainatarjouksia, joten voit aina itse päättää, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä – tai vastaavasti hylätä kaikki, jos yksikään korkotaso ei vastaa odotuksiasi.

Kun suunnitelmana on pankkilainan kilpailuttaminen verkossa, voit siis turvautua huoletta lainojen kilpailutuspalvelun puoleen. Kuten edellä jo mainittiin, lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, eli voit lähettää lainahakemuksen vaikkapa vain silloin, kun haluat selvittää, millaisia lainapalveluita eri pankeilla ja rahoituslaitoksilla on sinulle tarjottavana.

Ovatko pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset todella ilmaisia palveluita?

Yksi pankkilainan kilpailuttamista tarjoavien yritysten suurimmista valttikorteista on ollut palvelun maksuttomuus. Kyseessä ei siis ole mikään markkinointikikka, vaan nämä palvelut ovat kuluttajille täysin maksuttomia käyttää.

Palveluiden maksuttomuus perustuu siihen, että pankkilainan kilpailuttamista tarjoavat yritykset tekevät yhteistyötä eri pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, jolloin yritys saa komissiota kaikista niistä uusista lainasopimuksista, jotka ovat syntyneet kyseisen kilpailutuspalvelun kautta. Näiden komissioiden avulla yritykset rahoittavat toimintaansa, minkä ansiosta kyseessä on kuluttajille täysin maksuton palvelu.

Kuten voidaan huomata, kilpailutuspalveluiden hyödyntäminen voi tuoda suurta etua edullisen pankkilainan löytämiseksi. Koska lainahakemuksen lähettäminen ei maksa, eikä sido sinua ottamaan lainaa, voit kokeilla lainojen kilpailuttamista juuri silloin kuin itse haluat.