Luo yritysidea innostuksesi kohteiden pohjalta
Yritysideoita

Luo yritysidea innostuksesi kohteiden pohjalta

Eräs hyvä keinoa luoda uusi yritysidea on keskittyä sellaisiin asioihin, joista olet kiinnostunut ja joita kohtaan tunnet intohimoa. Tämä asia saattaa olla vaikkapa lastenvaatteet tai koirat, mutta tärkeää on se, että suhtaudut asiaan suurella intohimolla ja olet sen piirissä oikea asiantuntija. Kerromme tässä artikkelissa muutamia esimerkkejä oman kiinnostuksen pohjalta kohonneista yritysideoista.

Eläinrakkaan kissa- tai koirahoitola

Jos pidät eläimistä, ehkäpä voisit perustaa yrityksenäsi kissa- tai koirahoitolan, joka tarjoaa perheen lemmikeille hoitoa silloin, kun ihmiset matkustavat lomalle. Myös eläintenomistajat matkustavat paljon, eikä lemmikkiä voi ottaa kaikkialle mukaan, joten tällaiselle toiminnalle voi olla tarvetta. Ehkäpä voisit tehdä hoitolastasi mahdollisimman kodinomaisen tai tarjota vaikkapa hemmotteluhoitoja perheen lemmikeille hoitojakson aikana niin, että niilläkin olisi todellista lomaa arjesta.

Myös lemmikkien kasvatus voi tarjota mahdollisuuden ainakin pienimuotoiseen yrittäjyyteen. Ehkäpä voisit perustaa kennelin tai kissalan ja keskittyä vaikkapa mahdollisimman eettiseen eläinten kasvatukseen vastaiskuna pentutehtailulle.

Tällaisen toiminnan mainostaminen on melko helppoa esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. Söpöt kissakuvat tunnetusti kiinnostavat ihmisiä. Ehkäpä voisit liittää someen myös pientä oheismyyntiä myymällä kuvien jakamisen ohella vaikkapa kivoja aiheeseen liittyviä T-paitoja.

Jos olet hyvä kouluttamaan koiria, tarjoa palveluitasi myös muille. Ongelmakoiria on nykyisin valitettavan paljon eivätkä kaikki koiranomistajat osaa, jaksa tai halua kouluttaa koiriaan riittävällä tavalla. Tässä voisi olla hyvä markkinarako sellaiselle, joka osaa homman ja vieläpä pitää siitä.

Valokuvaajana hyödynnät visuaalista silmääsi

Jos harrastat valokuvausta ja omaat visuaalista silmää, voisit kenties perustaa valokuvauksen ympärille nivoutuvan yrityksen. Voisit ehkä myydä persoonallisia muotokuvia tai tarjota valokuvauskursseja aloitteleville kuvaajille. Mahdollisuuksia on runsain mitoin ja vain mielikuvitus on rajana! On tietysti aina tärkeää pohtia myös sitä, ovatko asiakkaat valmiita maksamaan tarjoamistasi palveluista.