Kannattaako yrittäjän hakea vakuudetonta kulutusluottoa?
Yrittäjäominaisuudet

Kannattaako yrittäjän hakea vakuudetonta kulutusluottoa?

Yrittäjyys tuo työhön suuria vapauksia ja mahdollisuuden toteuttaa itseään ammatillisesti parhaaksi näkemällä tavalla. Yrittäjyyden mukana kulkee kuitenkin myös suuria vastuualueita aina yrityksen rahoituksen järjestämisestä henkilökunnan palkkaamiseen ja heidän hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Koska yrityksen perustaminen vaatii usein ainakin jonkin verran pääomaa, monet yrittäjät päättävät hakea yritykselleen rahoitusta. Rahoitusta voi saada esimerkiksi yrityslainan muodossa pankeilta ja yksityisiltä rahoituslaitoksilta sekä sijoitusten muodossa esimerkiksi bisnesenkeleiltä. Lisäksi TE-toimisto myöntää uusille yrittäjille starttirahaa ja Business Finland puolestaan rahoitusta erilaisten tuotteiden tai palveluiden kehittämiseen.

Jos unohdetaan hetkeksi yrityksen rahoitus ja siirrytään yrittäjän yksityiselämään, kannattaako yrittäjän hakea vakuudetonta kulutusluottoa esimerkiksi uuden auton tai kodin remontin kustantamiseen? On hyvä pitää mielessä, että yrityksessä voi olla sidottuna suuri määrä rahaa ja esimerkiksi yrityksen alkuvaiheessa omia kuluja kannattaa vapaa-ajalla seurata tarkkaan, varsinkin, jos liiketoiminta ei ole vielä erityisen tuottoisaa. Mutta miten on sitten vakuudettoman kulutusluoton laita?

Vakuudellinen vai vakuudeton kulutusluotto?

Vaikka yritystoiminta voi viedä suuren osan yrittäjän arjesta, myös omasta voinnista ja vapaa-ajasta on hyvä huolehtia kunnolla. Totuus on kuitenkin se, että monen yrityksen alkuvaiheessa liiketoiminnasta saadut tuotot eivät aina riitä kattamaan menoja esimerkiksi silloin, jos edessä on vaikkapa kodin pieni remontti, uuden auton ostaminen tai lomamatkan varaaminen koko perheelle.

Koska yrityslainaa myönnetään nimenomaan yrityksen käyttöön, tällöin yhtenä vaihtoehtona on hakea kulutusluottoa. Kulutusluotto voi olla sekä vakuudellinen että vakuudeton. Vakuudellisten kulutusluottojen korkokulut ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja pienemmät, mutta kaikki eivät voi vakuudellista luottoa saada, jos lainalle ei ole mahdollista asettaa vakuuksia tai lainantakaajaa.

Edullinen vakuudeton kulutusluotto löytyy vertailemalla

Jos vakuudetonta kulutusluottoa päädytään hakemaan, on tärkeää, että lainatarjouksia vertaillaan ensin huolellisesti keskenään. Tänä päivänä markkinoilta löytyy valtava määrä erilaisia lainapalveluita, jotka voivat tarjota vakuudetonta kulutusluottoa täysin samalla summalla, mutta täysin eri ehdoin. Tästä syystä vakuudettomien lainojen vertailu on erittäin tärkeää, sillä vain tällä tapaa yrittäjä voi selvittää, mikä hänen saamistaan lainatarjouksista on kaikkein edullisin.

Lainojen vertailu on tänä päivänä verkossa todella helppoa ja nopeaa. Palvelun käyttäminen on yrittäjälle täysin maksutonta ja riskitöntä, ja lainan vertailu onnistuu tästä vain muutamalla klikkauksella. Koska lainojen välityspalvelu välittää lainahakemuksen jopa kymmenille eri pankeille samaan aikaan, voit helposti vertailla vaikkapa työpäivän lounastauolla saamiasi lainatarjouksia keskenään ja löytää näiden joukosta edullisin kulutusluotto.

Lainojen vertailussa otetaan huomioon nimenomaan lainojen todellinen vuosikorko. Lainojen todellisella vuosikorolla tarkoitaan kaikkia niitä kuluja, joita lainaan liittyy nimelliskoron lisäksi. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksut, kuukausittaiset tilinhoitokulut ja laskutuslisät. Lainasummasta ja laina-ajasta riippuen nämä lisäkulut voivat kasvaa vuosien saatossa jopa kohtuuttoman suuriksi, joten on tärkeää, että lainatarjouksia vertaillaan ensin keskenään kiinnittämällä nimenomaan huomiota lainatarjousten todellisiin kustannuksiin.

Lainojen vertailu ei myöskään sido yrittäjää mihinkään. Jos lainatarjousten joukosta ei löydy yhtään vaihtoehtoa, joka vastaisi hyvin omia tarpeita, yhtäkään lainatarjousta ei tarvitse hyväksyä. Tällä tapaa voit palata asiaan vaikkapa muutaman viikon päästä uudestaan, täyttää uuden lainahakemuksen ja kokeilla uudestaan. Lisäksi lainaa on mahdollista hakea yhdessä esimerkiksi puolison kanssa, jolloin lainalle on mahdollista saada entistä edullisempi korko.